Franse renner redde mee het leven van Stig Broeckx: "Het is een wonder dat het nu zo goed gaat met hem"

Redactie
| 10 reacties
Franse renner redde mee het leven van Stig Broeckx: "Het is een wonder dat het nu zo goed gaat met hem"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Vorig jaar kwam Stig Broeckx zwaar ten val in de Ronde van België na een aanrijding door een motard. Broeckx lag meer dan zes maanden in coma en hield er twee hersenbloedingen aan over. Volgens velen heeft zijn collega-renner Loïc Chetout het leven van de Lotto Soudal-renner gered.

Chetout was er na de val als de kippen bij om de eerste hulp toe te dienen. "Mensen vragen me hoe ik op het idee ben gekomen om dat allemaal te doen", doet Chetout zijn verhaal voor de start van de Ardennenrit in de Ronde van België.

"In Frankrijk is het verplicht om een EHBO-cursus te volgen op school. Het was gewoon een reflex, want op dat moment denk je niet aan de wedstrijd. We zijn mensen, ook al dragen we een ander wielertruitje", vervolgt Chetout bij Sporza.

Chetout heeft recent Broeckx nog bezocht in het revalidatiecentrum. "Ik had niet gedacht dat het zo goed zou gaan met hem, zoveel is zeker", aldus de Fransman van Cofidis. "Het is een wonder dat het nu zo goed gaat met hem. Het maakt me blij om te zien dat het beter en beter gaat met Stig."

"Zelf voel ik me wel anders op de fiets. Ik neem minder risico's in een sprint. Zolang je niet met zoiets geconfronteerd wordt, besef je het niet. Maar nu besef ik maar al te goed wat er kan gebeuren als je valt tegen 60 kilometer per uur. De koers is mooi, maar er is nog een leven naast de fiets", besluit Chetout.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties