Lammertink is de beste in mini-versie Luik-Bastenaken-Luik, Van Aert is leiderstrui kwijt

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 7 reacties
Lammertink is de beste in mini-versie Luik-Bastenaken-Luik, Van Aert is leiderstrui kwijt

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De voorlaatste rit in de Baloise Belgium Tour is gewonnen door Maurits Lammertink. De Nederlander van Katusha klopte zijn medevluchter Guerreiro in een sprintje met twee.

De vierde en voorlaatste rit in de Baloise Belgium Tour was een mini-versie van Luik-Bastenaken-Luik. 14 renners zorgden voor de ontsnapping van de dag. Bij de aanvallers waren enkele interessante namen zoals Petr Vakoc, Jürgen Roelandts en Bryan Coquard, de winnaar van de eerste rit in deze Ronde van België.

Roelandts kreeg wel al snel de orders om niet meer mee te rijden, want Lotto Soudal zette zich aan kop in het peloton met één doel: ritwinst. Vooraan bleven ze met vijf over: gangmaker Keukeleire, Cavagna, Guerreiro, Lammertink en Christian. Op de Roche au Faucon plaatste Gilbert zijn versnelling.

Van Aert moet passen

Jan Bakelants, Tony Martin en Tiesj Benoot slopen mee. Leider Wout Van Aert was op achtervolgen aangewezen met de Saint-Nicolas in het vooruitzicht. In de groep-Gilbert was de samenwerking zoek, waardoor de winnaar bij de vijf vooraan zat. De voorsprong bleef in de laatste 10 kilometer hangen om en bij de 50".

Lammertink en Guerreiro vielen aan op 4 kilometer van de streep, Keukeleire en Cavagna moesten de achtervolging inzetten. De twee vooraan gingen sprinten voor de overwinning en het was de Nederlander van Katusha die het haalde. Keukeleire sprintte naar de derde plek. De jonge Cavagna (Quick-Step Floors) neemt de leiderstrui over van Van Aert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties