Nieuwe leider Wout Van Aert opgetogen: "Dit is een goede test"

Redactie
| 16 reacties
Nieuwe leider Wout Van Aert opgetogen: "Dit is een goede test"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wereldkampioen veldrijden Wout Van Aert gaat de etappe van zaterdag als leider aanvatten in de Baloise Belgium Tour. Dat heeft Van Aert te danken aan zijn knappe derde plek in de tijdrit van vrijdag. Na de proef tegen de klok was hij dan ook tevreden.

Van Aert moest in de tijdrit enkel Matthias Brändle en Tony Martin voor zich dulden "Het ging goed. Ik ben niet te snel gestart en heb op mijn wattage gelet", doet Van Aert zijn verhaal bij Sporza. "De laatste vier kilometer heb ik het gas helemaal open gezet."

De veldrijder wil zich binnenkort meten op het BK tijdrijden. "Ik ben tevreden, want ik heb geen tijd verloren op Martin. Ik dacht dat ik zeker tien seconden trager zou rijden dan hem. Dit is een goede test voor het Belgisch Kampioenschap tijdrijden, al is dat wel nog veel langer."

'Goede spoor'

"Het is afwachten of de ploeg sterk genoeg is om mij morgen te helpen mijn trui te verdedigen. We zijn wel op het goede spoor beland. De sfeer is goed en het is leuk om in de nieuwe truitjes rond te rijden", besluit Van Aert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties