Nys onder de indruk van Van Aert: "Zijn limieten zijn nog niet bereikt"

Redactie
| 1 reacties
Nys onder de indruk van Van Aert: "Zijn limieten zijn nog niet bereikt"

Wout Van Aert speelde zaterdag in de mini-versie van Luik-Bastenaken-Luik zijn leiderstrui kwijt aan de jonge Fransman Rémi Cavagna. De wereldkampioen moest na de rit even gaan zitten en bekomen, want Van Aert was diep gegaan.

Wout Van Aert heeft zich opnieuw laten opmerken op de weg met een derde plek in de tijdrit en de leiderstrui in de Baloise Belgium Tour. Maar zaterdag speelde hij die rode trui kwijt na een zware rit in warme temperaturen. Sven Nys besprak de prestatie van Van Aert.

"Wout is in goede doen, maar is met zichzelf in gevecht gekomen"

"Wel, je kan daar een aantal conclusies uit trekken", aldus Nys in de Zevende Dag. "Wout is niet de lichtste renner van het peloton, hij weegt 77 kilo. In deze warme omstandigheden kan dat een probleem geweest zijn. Wout is in goede doen, maar is met zichzelf in gevecht gekomen."

Al oogt de toekomst rooskleurig voor Van Aert. "Hij is jong jong en moet nog veel ervaring opdoen. Hij doet het heel goed. Maar met slechts één ploegmaat in de finale was het moeilijk controleren voor zijn ploeg. Hij zal in de toekomst zeker terugkomen voor de overwinning, want zijn limieten heeft hij zeker nog niet bereikt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties