De Weert tevreden over gelegenheidsploeg én beloften: "In het begin wisten ze nog niet hoe ze een bidon moesten aannemen..."

Redactie
| 11 reacties
De Weert tevreden over gelegenheidsploeg én beloften: "In het begin wisten ze nog niet hoe ze een bidon moesten aannemen..."

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Voor Team Belgium is de Ronde van België een echt succes geworden met de eindzege van Jens Keukeleire. Bondscoach (en tijdelijke ploegleider) Kevin De Weert was achteraf dan ook tevreden.

Naast winnaar Keukeleire werden Oliver Naesen, Jan Bakelants, Tom Van Asbroeck en Maarten Wynants gekoppeld aan drie beloften. Met de eindzege was het een geslaagde Ronde van België. "Dit is zeker voor herhaling vatbaar is", aldus Kevin De Weert in HNB. "Zowel de toeschouwers, de organisatie, de renners als ikzelf hebben er veel aan."

De Weert was voor één keer ploegleider van de 'unieke' ploeg. "Het is leuk om in de actie te zitten. Ons plan lukte perfect. Ook ik maakte fouten, maar dit was wel ontzettend leerrijk. Ik voelde al van voor de start dat er echt een ploegsfeer hing, dat het één team was."

"Ik kom volgend jaar graag terug met de profs die vrij zijn"

"Ook de beloften ­Aaron Verwilst, Milan Menten en ­Julien Mortier - jammer dat hij wat ziekjes was in de Ardennen - hebben in vijf dagen tijd meer geleerd dan in vijf maanden bij de beloften. In het begin wisten ze nog niet hoe ze een bidon moesten aannemen, op het einde werkten ze zich te pletter."

Het concept zal ook voor volgend seizoen wellicht behouden blijven. "Ik kom volgend jaar graag terug met de profs die vrij zijn. In de nieuwe Elfstedenronde in Brugge starten we ook met een gelegenheidsploeg, net als in Halle-Ingooigem waar we dat al jaren doen", besluit De Weert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties