Analyse Het rapport: manschappen van Lefevere maakten opnieuw heel wat indruk, ook Giro-balans van Lotto Soudal positief

Redactie
| 0 reacties
Het rapport: manschappen van Lefevere maakten opnieuw heel wat indruk, ook Giro-balans van Lotto Soudal positief

De Ronde van Italië zitten er op en dus is het hoog tijd om de balans van de Belgische ploegen te maken van deze 100e Giro. Quick-Step Floors krijgt van onze redactie een meer dan verdiende 9/10, Lotto Soudal mag met een 7/10 ook met onderscheiding richting huis.

Quick-Step Floors kende een érg sterke Giro d'Italia. En daar was niet alleen veelvraat Fernando Gaviria verantwoordelijk voor. De Colombiaanse sprinter, amper 22 jaar oud, maakte in de Giro zijn debuut in een Grote Ronde. En die eerste Giro was meteen een voltreffer met vier keer ritwinst én de puntentrui.

Bovendien mocht Gaviria net als Bob Jungels, die ook een rit won, de roze trui aantrekken. In totaal had de ploeg van Patrick Lefevere 6 dagen de roze trui in handen. De Luxemburger pakte bovendien als nummer 8 in het klassement ook nog eens de witte jongerentrui mee naar huis.

Deze Ronde van Italië was een succesvolle editie voor de ploeg van Lefevere. Een 9/10 is dan ook het knappe verdict van onze redactie. "Moet er nog zand zijn", vroeg de teammanager van Quick-Step Floors zich af op sociale media.

Lotto Soudal kende heel wat minder triomfen in de Giro d'Italia, maar de doelstellingen werden wel bereikt. In het openingsweekend pakte André Greipel een etappe én de bijhorende roze trui dankzij de bonificaties. Bovendien eindigde Maxime Monfort als nummer 13 in zijn vooropgestelde top 15.

En dat stemde ploegleider Bart Leysen dus tevreden. "De beide doelstellingen, een ritzege en een goed eindklassement voor Maxime Monfort, zijn behaald. We kijken dus zeker terug op een geslaagde Giro", is Leysen over het algemeen tevreden.

"Dat Greipel uiteindelijk de tweede rit kon winnen en daardoor de roze trui veroverde was zeer mooi", vervolgt de ploegleider. Doelstelling gehaald, maar echt vuurwerk kregen we niet te zien van de troepen van Marc Sergeant. Een verdienstelijke 7/10 dus voor Lotto Soudal.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties