Winst in de Baloise Belgium Tour zet de Tour-deur open: "Denk dat ik kans maak"

Redactie
| 0 reacties
Winst in de Baloise Belgium Tour zet de Tour-deur open: "Denk dat ik kans maak"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Vooraf werd hij niet gezien als één van de favorieten voor eindwinst in de Baloise Belgium Tour, maar Jens Keukeleire heeft het toch maar geflikt. De renner van Orica-Scott maakte handig gebruik van de 'Gouden Kilometer' om de eindzege te pakken.

Na ritwinst in de Vuelta van vorig jaar dus opnieuw een knappe zege. Al is er nog veel honger. "Ik hoop op een dag een klassieker te winnen", opent Keukeleire in Het Nieuwsblad. "Al ben ik geen coureur wiens seizoen stopt na het voorjaar. Ik denk dat dit vandaag het bewijs is. Ik kan me zeker motiveren voor de rest van het seizoen."

Ronde van Frankrijk

"Ik denk dat ik de jongste jaren getoond heb dat ik bij de Belgen op verschillende omlopen mijn plaats bij de negen besten heb", aldus de Bruggeling. Keukeleire hoopt alvast op een deelname aan de Tour de France. "Het oorspronkelijke plan was dat er een ploeg rond ­Esteban Chaves werd gebouwd, maar na de Herald Sun Tour kreeg de Colombiaan problemen met de knie."

"Omdat Chavo sinds januari niet koerste, is Simon Yates erbij genomen. Is Chaves klaar voor de Tour, dan denk ik dat ik kans maak. Ik was er ook al bij in het voorjaar. Ik denk dat ze tevreden zijn met het werk dat ik geleverd heb in de Vuelta, maar de Tour is nog wat anders. We zien wel", aldus onze landgenoot.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties