Belgische renster komt zwaar ten val: "Zware letsels, maar gelukkig niet in levensgevaar"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 33 reacties
Belgische renster komt zwaar ten val: "Zware letsels, maar gelukkig niet in levensgevaar"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Belgische wielrenster Sofie De Vuyst heeft enkele ernstige verwondingen opgelopen bij een valpartij met haar fiets. De Vuyst heeft meerdere letsels, maar zou volgens haar entourage buiten levensgevaar zijn.

De Vuyst (links op foto) rijdt voor Lares Waowdeals Team en is de partner van Bart De Clercq (Lotto Soudal). Op Facebook kwam er meer uitleg over haar val. "Beste supporters, Sofie is vandaag héél zwaar ten val gekomen met haar tijdritfiets", staat er te lezen op de Facebook-pagina.

'Zware letsels'

"Zij heeft heel zware letsels en wordt momenteel geopereerd. Er is schade aan wervels, kaakbeen, tanden, etc... Sofie is gelukkig niet in levensgevaar, volgens haar papa heeft ze nog 'geluk' gehad. Sofie zal wel voor een héél lange periode buiten strijd zijn, al is dit nu even bijkomstig."

Er wordt uitdrukkelijk gevraagd om geen contact op te nemen met de onfortuinlijke renster. "Wij wachten verder nieuws af, maar de familie vraagt met aandrang om hen dit even te laten verwerken en geen contact met hen op te nemen. Wij duimen voor een goed en volledig herstel van Sofie", klinkt het.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties