Ex-coach Sven Nys legt uit waarom Van Aert, van der Poel en co zo aanwezig zijn op de weg

Redactie
| 1 reacties
Ex-coach Sven Nys legt uit waarom Van Aert, van der Poel en co zo aanwezig zijn op de weg

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De laatste weken is het toch een opvallende trend. We zien heel wat veldrijders die in the picture rijden en zelfs koersen winnen. Denk maar aan de twee tenoren Wout Van Aert en Mathieu van der Poel.

Niks nieuws volgens Paul Van den Bosch, ex-trainer van Sven Nys. "Het is van alle tijden: Sven Nys was ook in staat om te presteren in rittenwedstrijden, hij werd bijvoorbeeld achtste in de Ronde van België", opent Van den Bosch in HNB. "En ook Stybar en Boom waren voor hun overstap al sterk in de wegwedstrijden."

"Van Aert en Van der Poel zetten die trend gewoon verder. Door hun zeges komt dit nu nog meer in de schijnwerpers te staan", vervolgt hij. "Toon Aerts werd dit weekend zesde in de Ster ZLM Toer, dat is ook knap, hé. En ook logisch, want vandaag kan je in het veld niet meer goed zijn zonder dat je ook goed bent op de weg."

"Ze hebben zelfde kwaliteiten als een wegrenner" - Paul Van den Bosch

In de zomer bereiden crossers zich vaak op dezelfe manier voor als wegrenners. "De trainingen van de veldrijders zijn nu echt gericht op wegwielrennen. Pas in augustus starten de specifieke voorbereidingen. Veldrijders zijn ook zeer goed getrainde uithoudingsatleten, die op stage op Mallorca dezelfde trainingen afwerken als de wegrenners."

"Die uithouding is nodig om tijdens het veldritseizoen weken aan een stuk twee wedstrijden per week te kunnen betwisten. Als je een inspanningsproef doet met een veldrijder, dan zie je amper verschil. Ze hebben zelfde kwaliteiten als een wegrenner. Daardoor kunnen ze op de weg duelleren met de wegrenners", besluit Van den Bosch.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties