Edward Theuns kan het werk van Belgische ploeg in Halle-Ingooigem nét niet afmaken

Redactie
| 2 reacties
Edward Theuns kan het werk van Belgische ploeg in Halle-Ingooigem nét niet afmaken

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Arnaud Démare heeft de semi-klassieker Halle-Ingooigem op zijn naam geschreven. In een massasprint hield hij onze landgenoot Edward Theuns net achter zich.

Na een snelle openingsfase kregen drie vluchters dan toch de nodige ruimte van het peloton. Pieter Vanspeybrouck (Wanty-Groupe Gobert) kreeg het gezelschap van de jonge Brit Jake Scott (An Post) en de Nederlander Antwan Tolhoek (LottoNL-Jumbo). Het trio werd tijdig ingelopen en het leverde enkele andere aanvallen op.

Veel aanvallen

De Nederlander Bram Tankink probeerde het nog met enkele metgezellen, net zoals zijn Belgische ploegmaat Floris De Tier. Maar in de slotkilometers kwam alles opnieuw samen. In het slot waren er nog heel wat aanvallen, maar de Belgische ploeg hield alles onder controle voor een massasprint met Edward Theuns.

In de laatste rechte lijn kwam Theuns als eerste op kop, maar hij werd nog perfect geremonteerd door Arnaud Démare. Theuns werd wel knap tweede. Démare lijkt zo meer dan klaar voor het Franse kampioenschap van dit weekend.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties