Familie van overleden Kristof Goddaert nog steeds in het ongewisse: "Overtuigd dat mijn broer is omvergereden..."

Redactie
| 20 reacties
Familie van overleden Kristof Goddaert nog steeds in het ongewisse: "Overtuigd dat mijn broer is omvergereden..."
Foto: © SC

Kristof Goddaert kwam drie jaar geleden om het leven bij een aanrijding door een bus nadat hij vast was geraakt in de tramsporen. Zijn moeder en zus Bianca hebben het nog steeds moeilijk met de oorzaak van het overlijden.

Kristof Goddaert was een talentvolle renner. Hij werd derde op het BK van 2009, tweede op het BK van 3 jaar later. In februari 2014 kwam echter het spijtige nieuws dat Goddaert overleden is na een aanrijding. Moeder en zus stellen het ongeval nog steeds in vraag. "Er zijn vreemde dingen gebeurd", stelt zus Bianca in HLN.

"Zo is de buschauffeur van De Lijn wel heel snel van de plaats van het ongeval weggehaald. En is zijn verklaring een aantal keer aangepast. Ik heb zelf de tijd genomen om het hele verslag na te lezen. Een helse job was dat. We moeten vandaag niet uitweiden over details, maar feit is dat bepaalde zaken in dat verslag elkaar tegenspreken."

'Ongeloofwaardig'

"Zeer ongeloofwaardig, allemaal. Wat het nog erger maakt, tot op vandaag hebben we nog niets gehoord van de buschauffeur. Geen bezoek, geen telefoontje, geen kaartje, niéts. We blijven in het ongewisse, maar ik ben overtuigd dat mijn broer is omvergereden in plaats van dat hij in een spoor beland is. "

Bianca Goddaert hoopt ooit nog iets te horen van de buschauffeur die haar broer aanreed. "Er zijn maar twee mensen die het weten, hé. Mijn broer is er helaas niet meer. De enige die ons nog verder kan helpen, is de chauffeur. Heeft die dan geen kinderen? Beseft hij wat wij meemaken? Door die onwetendheid wordt ons rouwproces wel afgeremd", besluit ze.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties