Kan wereldkampioen Wout Van Aert één van zijn grootste zomerdoelen waarmaken?

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 20 reacties
Kan wereldkampioen Wout Van Aert één van zijn grootste zomerdoelen waarmaken?
Foto: © photonews

Donderdag wordt in Chimay het BK tijdrijden gereden. Het is vooral uitkijken naar een nieuw duel tussen uittredend kampioen Victor Campenaerts en Yves Lampaert. Al zijn er nog kanshebbers voor de titel.

Het BK tijdrijden was normaal voorzien in Mol, maar uiteindelijk zal Chimay de tijdrijders verwelkomen. De renners moeten in totaal drie rondjes van 12,5 kilometer afleggen, goed voor in totaal 37,5 kilometer. Het parcours zal plaatsvinden op het autocircuit van Chimay en dat heeft natuurlijk zijn gevolgen.

Er zijn heel veel lange, rechte stukken in het parcours. De mannen die technisch een streepje voor hebben, zullen daar dus weinig voordeel uit halen. Het wordt vooral uitkijken naar de echte hardrijders. Victor Campenaerts is ongetwijfeld een grote kanshebber om zijn Belgische titel te verlengen.

Maar - zoals eerder gezegd - is de concurrentie niet van de poes. Yves Lampaert legde vorig jaar de renner van LottoNL-Jumbo het vuur aan de schenen. En de West-Vlaming heeft zijn zinnen gezet op dit BK tegen de klok. Maar ook Ben Hermans (BMC) moet net zoals vorig jaar tot iets in staat zijn.

Lotto Soudal kan ook twee kanshebbers uitspelen. Tim Wellens mikt op het podium in Chimay, maar door de lange rechte stukken lijkt Thomas De Gendt misschien iets meer kans te hebben dan de Truienaar.

Van Aert met de 'verrassing'?

En dan is er natuurlijk nog de wereldkampioen veldrijden. Wout Van Aert stak niet onder stoelen of banken dat hij van de tijdrit op het BK een doel gemaakt heeft. Vorig jaar verraste hij iedereen nog in de Ronde van België, door Tony Martin te verslaan. Behoort een nieuwe stunt tot de mogelijkheden?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties