Licht aan het einde van de tunnel: "Ik verloor vijf kilo in twee dagen"

Redactie
| 3 reacties
Licht aan het einde van de tunnel: "Ik verloor vijf kilo in twee dagen"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Sep Vanmarcke is vandaag één van de favorieten voor de semi-klassieker Halle-Ingooigem. De koers eindigt vlakbij zijn woonplaats. De West-Vlaming is er na een moeilijk voorjaar klaar voor.

Vanmarcke kreeg te maken met valpartijen én maagproblemen. "In april heb ik een hele maand niet gefietst", doet Vanmarcke zijn verhaal in HNB. "Nu, tweeënhalve maand later, ben ik eindelijk weer de oude. Ik ga nog geregeld naar de kinesist, maar ik heb geen dagabonnement meer. In april ben ik vaak langs de dokters gepasseerd."

Daarvoor bleef de renner van Cannondale-Drapac in België. Met een reden. "Ik ben toen in België gebleven. Ik vertrouw de Belgische artsen en specialisten toch iets meer dan de Spaanse. Begin mei trok ik dan wel terug naar mijn tweede verblijf in Girona om goed te trainen. Sindsdien reed ik de Ronde van Noorwegen, de Hammer Series en de Ronde van Zwitserland."

"Nu mag ik eindelijk weer normale porties eten zonder dat ik nadien plat moet liggen of naar de wc moet hollen"

"Ik heb in Zwitserland weinig uitslagen gereden, maar gewerkt in dienst van de ploeg. Het ging elke dag beter. Ik ben op weg naar mijn beste niveau", vervolgt Vanmarcke, die ook nauwelijks nog last heeft van zijn maag. "Die maagbacterie is ook verleden tijd. Het was best wel hevig. Ik verloor vijf kilo in twee dagen."

"Nu mag ik eindelijk weer normale porties eten zonder dat ik nadien plat moet liggen of naar de wc moet hollen. Alleen als ik een zware inspanning doe, komt het eten nog wel eens naar boven. Maar dat overkomt elke renner. Ik denk dat de tegenslag voorbij is", is Vanmarcke positief.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties