Tim Wellens is ondanks grote concurrentie ambitieus voor tijdrit op BK

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 6 reacties
Tim Wellens is ondanks grote concurrentie ambitieus voor tijdrit op BK

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Zondag staat Lotto Soudal met een groot blok aan de start van de wegrit op het BK, donderdag doen ze het in de tijdrit met slechts vier renners: Thomas De Gendt, Rémy Mertz, Maxime Monfort en Tim Wellens. Die laatste mikt op het podium in Chimay.

Het gevoel zit alleszins goed bij de Truienaar. "Ik ben net teruggekomen uit Zwitserland en ik heb het parcours dus nog niet kunnen verkennen", opent hij bij zijn team. "Ik kom met een goed gevoel terug uit de Ronde van Zwitserland; het weer was optimaal en ik heb goed gereden, met als uitschieter een vierde plaats in de derde etappe."

Op de slotdag stond er ook een tijdrit op het programma. "In de afsluitende tijdrit, die qua tijdsduur vergelijkbaar is met het Belgisch kampioenschap, was het gevoel iets minder. Dat verontrust me echter niet met het oog op de tijdrit van komende donderdag. Als ik een goede dag heb, dan moet het mogelijk zijn om het podium te halen en daar zou ik zeer tevreden mee zijn."

"Als ik een goede dag heb, dan moet het mogelijk zijn om het podium te halen en daar zou ik zeer tevreden mee zijn"

"In vergelijking met het parcours van vorig jaar in Mol-Postel, dat bijna uitsluitend rechtdoor ging, is dit echter al wel een stuk beter voor mij. Zelf mik ik dus op een podiumplek, omdat het parcours meer op maat is van de andere tijdritspecialisten."

Maar Wellens schuif ook één van zijn ploegmaats naar voor als het over het podium gaat. "Thomas De Gendt, die ook zeer goed op dreef is, reken ik dan ook tot een van de topfavorieten voor donderdag."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties