Gilbert op zoek naar nieuwe triomf zondag: "De meest unieke momenten in de carrière van een renner"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 14 reacties
Gilbert op zoek naar nieuwe triomf zondag: "De meest unieke momenten in de carrière van een renner"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Philippe Gilbert neemt na zondag afscheid van zijn nationale driekleur, behalve als hij er op het biljartvlakke parcours in Antwerpen erin slaagt om opnieuw te winnen. Gilbert heeft er alvast enkele mooie maanden opzitten in de Belgische kampioenentrui.

"Het was geweldig om deze trui te dragen", opent Gilbert. "2017 was tot dusver een uitzonderlijk jaar voor mij met winst in de Ronde en de Amstel Gold Race. En dat in de tricolore trui, een unieke ervaring. Dit zijn de meest unieke momenten in de carrière van een renner."

Gilbert bereidde zich in Zwitserland voor op de Tour. "Ik voelde me er goed. Het was een uitdagende wedstrijd, maar niet overdreven zwaar. De zege in de eerste rit was de kers op de taart. Het was een goed teken dat ik daar won."

Vlak parcours

Zondag wacht er het BK in Antwerpen. "Het is zo goed als vlak, dus het leunt minder aan bij mijn mogelijkheden. Maar het belangrijkste is dat we de trui in de ploeg houden. Het zal tactisch een gecompliceerde race worden en dus wordt het belangrijk om slim te koersen. Het wordt alvast een onvoorspelbare wedstrijd", besluit Gilbert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties