Kevin Pauwels zonder échte ambitie naar BK: "Blij met vorm"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 12 reacties
Kevin Pauwels zonder échte ambitie naar BK: "Blij met vorm"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Kevin Pauwels stond woensdag net als heel wat andere veldrijders aan de start van de semi-klassieker Halle-Ingooigem. Pauwels werd uiteindelijk 59e, maar is meer dan tevreden over zijn huidige vorm.

Halle-Ingooigem was voor Pauwels de laatste wedstrijd voor het BK van zondag in Antwerpen. Pauwels bleef goed in het peloton rijden, maar sprintte niet mee voor winst. "Ik kreeg het op het einde toch lastig door de warmte. Het beste was eraf", bekende Pauwels bij zijn team.

"Ik ben blij met mijn vorm. Dat mag ik wel zijn, ja. Ik reed dit seizoen al veel koersen van over de 200 kilometer. Dat heb ik nog nooit gehad. Zodra het bergop gaat, voel ik dat het goed zit met de conditie. In Slovakije heb ik dat goed gevoeld."

BK in Antwerpen

Zondag wacht er het biljartvlakke BK voor de veldrijder van Marlux-Napoleon Games. "Op het BK in Antwerpen heb ik niet echt gemikt, ook al finishte ik ooit al eens in de top 10 op een vlak BK, dat van Knokke. Ik probeer zondag zo dicht mogelijk te eindigen, maar in eerste instantie om de wedstrijd uit te rijden in de voorbereiding op de winter."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties