Nairo Quintana schuift favorietenrol door voor de Tour: "Hij zal 100% zijn in juli"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 4 reacties
Nairo Quintana schuift favorietenrol door voor de Tour: "Hij zal 100% zijn in juli"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Nairo Quintana waagde zich dit seizoen aan de combinatie Giro-Tour. In de Ronde van Italië moest hij zich tevreden stellen met het podium, nu is het uitkijken naar 'Le Grand Départ'. Quintana ziet één grote favoriet voor eindwinst: Chris Froome.

"Na de Giro ben ik een week van de fiets gebleven", opent Quintana. "Na die rustperiode heb ik van die wedstrijdvrije maand gebruik gemaakt om de belangrijkste ritten van de Tour te verkennen. De voorbije en deze week zijn de meest intense wat betreft trainingen."

Stevige concurrentie

De Colombiaan lijkt wel klaar voor de Tour-start in Düsseldorf. "De voorbereiding op de Tour is bijna compleet. Nu komt het er op aan om gezond en fris te blijven voor de start", vervolgt Quintana, die het ook nog over zijn grootste concurrenten had. "Froome is voor mij nog steeds de grootste favoriet."

"Hij was er de laatste jaren altijd briljant en ik ben er zeker van dat hij in juli 100% zal zijn. Maar ook Contador en Bardet zijn twee gevaarlijke renners, net zoals Orica-renners Yates en Chaves en het Astana-duo Aru en Fuglsang. Maar net zoals in de Giro kan er altijd een verrassing zijn", besluit Quintana.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties