Van Aert kan niet verrassen op BK, Lampaert kroont zich tot beste Belg tegen de klok

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 45 reacties
Van Aert kan niet verrassen op BK, Lampaert kroont zich tot beste Belg tegen de klok

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Yves Lampaert heeft zich in Chimay tot Belgisch kampioen tijdrijden gekroond. De West-Vlaming van Quick-Step Floors was sneller dan titelverdediger Victor Campenaerts.

Dries Devenyns dook onder de eerste richttijd van Gaëtan Bille en mocht zo plaatsnemen op de hotseat. Tim Wellens kende dan weer een goede start en deed bij het eerste tussenpunt beter dan Devenyns, maar die snelle start moest hij bekopen. Het was Ben Hermans, de nummer drie van vorig jaar, die maar liefst een minuut beter deed dan Devenyns.

Maar in de vierde reeks van renners kwamen de toppers aan bod. En die stelden niet teleur bij het eerste tussenpunt. De Gendt ging net als Lampaert en Campenaerts even later onder de beste tijd van Hermans. Alleen Wout Van Aert moest enkele seconden prijsgeven op de Limburger van BMC.

Lampaert voor winst

Lampaert was aan het eerste tussenpunt 2" sneller dan titelverdediger Campenaerts en bevestigde dat ook aan het tweede tussenpunt met een bonus van 9". Lampaert breidde zijn voorsprong nog uit en pakte verdiend goud, met een voorsprong van 17" op Campenaerts.

Ben Hermans vervolledigde net als vorig jaar het podium, op 31" van winnaar Lampaert. Wout Van Aert moest De Gendt nog voor zich dulden en moest tevreden zijn met een zesde plek.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties