Ben Hermans niet te spreken na derde plek op BK tijdrijden: "Dat vind ik niet kunnen"

Redactie
| 13 reacties
Ben Hermans niet te spreken na derde plek op BK tijdrijden: "Dat vind ik niet kunnen"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Ben Hermans werd net als vorig jaar derde op het Belgisch kampioenschap tijdrijden. De BMC-renner was na afloop wel niet te spreken dat hij niet bij de groep der favorieten werd ingedeeld.

De renners werden in vier groepen ingedeeld. De favorieten gingen in het laatste deel van start, maar daar was Ben Hermans (BMC) niet bij. "Ik stond vorig jaar op het podium van de eliterenners met contract", aldus Hermans. "In Mol-Postel werd ik derde. Toch zet men mij nu in de tweede groep starters. Dat vind ik niet kunnen."

'Bij de favorieten'

"Ik verdien om bij de favorieten gerekend te worden. Ik ben een onderschatte renner. Ik werd in de voorlaatste reeks gestoken. Dit maakt dat er een uur verschil zit tussen mij en de beteren", zegt de Limburger in HNB.

Al wil de nummer drie ook geen excuses zoeken. "Ik zeg nu niet dat de weersomstandigheden zo veel verschilden, maar het was voor de laatsten toch wel een pak frisser. Ik wil dit enkel maar aankaarten en dit niet als excuus gebruiken. Maar het stemt wel eens tot nadenken", besloot Hermans.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties