Nieuwe Belgische kampioen in de wolken: "Een droom die uitkomt"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 6 reacties
Nieuwe Belgische kampioen in de wolken: "Een droom die uitkomt"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Yves Lampaert had aan een bonus van 17 seconden op zijn maatje Victor Campenaerts genoeg om voor het eerst Belgisch kampioen tijdrijden te worden. En daar was de West-Vlaming van Quick-Step Floors erg gelukkig mee.

Voor Lampaert wordt het na winst in Dwars door Vlaanderen een erg mooi seizoen. "Dit is een droom die uitkomt", liet Lampaert na afloop weten bij zijn team. "Ik reed hard, vocht hard en werkte hard om deze titel eindelijk te pakken. Vorig jaar miste ik de titel nipt met 3 seconden. Daarom was ik dit jaar extra gebrand op de zege."

De voorbereiding ging via de Ronde van Zwitserland. "Het was lastig in de bergen, maar het is het waard geweest. Het hielp me op dit parcours, dat erg lastig was door de wind en hitte. Ik had een snelle start om in het tweede deel iets te vertragen en in het laatste stuk het gaspedaal helemaal in te trappen tot aan de finish."

"Ik ben zo blij nu, dat is niet met woorden te beschrijven"

"Ik ben zo blij nu, dat is niet met woorden te beschrijven. Ik ben erg blij dat ik deze kleuren eindelijk mag dragen. Ik kan niet wachten tot het zondag (BK op de weg) is. Ik ben relaxt na deze zege, maar tegelijkertijd ook super gemotiveerd. We gaan alles doen om die trui binnen de ploeg te houden", besluit Lampaert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties