Team Sky legt 'vreemde' beslissing uit om luxeknecht van Chris Froome thuis te laten

Redactie
| 12 reacties
Team Sky legt 'vreemde' beslissing uit om luxeknecht van Chris Froome thuis te laten

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Eén grote afwezige in de Tour-selectie van Team Sky. Wout Poels zal er niet bij zijn in de zoektocht naar een vierde eindzege voor kopman Chris Froome. Ploegleider Servais Knaven verdedigde de beslissing.

Froome krijgt Mikel Nieve en Mikel Landa mee als luitenanten in de bergen. "Dit is een besluit geweest van meerdere mensen bij ons, ook Chris is om zijn mening gevraagd", legt Froome uit bij De Telegraaf.

"Hij vond het echter té moeilijk om over Poels te oordelen. Het zijn kameraden geworden, mede omdat Wout natuurlijk in de laatste twee edities geweldig heeft gereden. Om die reden heeft Chris geen rol willen spelen in dit besluit."

Niet op topniveau

De teleurstelling was volgens Knaven erg groot bij Poels, die de laatste maanden met een knieblessure sukkelde. "Zijn knie is weer in orde en hij heeft heel hard gewerkt om terug te komen. We hoopten allemaal binnen de ploeg dat het genoeg zou zijn om de Tour te halen, maar hij zit niet op het topniveau dat hij in 2015 en 2016 wel heeft laten zien."

"En er is te veel onzekerheid of hij dat wel gaat halen in de laatste week, wanneer dat wordt verwacht. We houden niet van verrassingen. Wij als Sky gaan voor de Tour-zege en dan probeer je, voor zover mogelijk, zekerheden in te bouwen", besluit de Nederlandse ploegleider.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties