Lotto Soudal-renster wil na drie tweede plaatsen en een moeilijke periode voor goud gaan op BK: "Geen druk"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties
Lotto Soudal-renster wil na drie tweede plaatsen en een moeilijke periode voor goud gaan op BK: "Geen druk"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De laatste drie seizoenen pakte ze telkens zilver op het BK, dus is het voor Lotte Kopecky tijd om voor goud te gaan in Antwerpen. Maar de voorbereiding van de Lotto Soudal-renster verliep allesbehalve van een leien dakje.

Kopecky reed haar laatste wedstrijd op 14 mei en kampte daarna met een hamstringblessure en ziekte. "Momenteel voel ik me prima", opent ze bij haar ploeg. "Ik heb het parcours van het BK verkend en weet dus perfect wat me te wachten staat zondag. Het is een goeie zaak dat er twee kasseistroken zijn opgenomen in het parcours, anders zou het wat pigment missen."

Bij de mannen zal het blok voornamelijk van Lotto Soudal komen, bij de vrouwen ziet Kopecky het anders. "Sport Vlaanderen kan zeker de wedstrijd maken als groot blok. Daarnaast kunnen ook Lares en Lensworld dergelijke rol op zich nemen. Wij moeten als ploeg ook aanvallend koersen. Er mag geen ontsnapping wegrijden zonder ons."

"Jolien D’hoore is uiteraard een grote kanshebber om de titel te veroveren zondag"

"De favorieten? Jolien D’hoore is uiteraard een grote kanshebber om de titel te veroveren zondag. Sanne Cant lijkt me ook in vorm en het parcours leunt goed aan bij de capaciteiten van Valerie Demey. En uiteraard zijn er de zusjes Druyts voor wie dit praktisch een thuiswedstrijd is", aldus de renster.

“Bij het begin van het seizoen was ik heel gedreven om voor de driekleur te gaan. Ik wil nog steeds heel graag winnen, maar door mijn ziekte en blessure heb ik zes weken niet gekoerst en heerst er wat onzekerheid over mijn vorm. Op zich is deze situatie ook een voordeel, want ik moet mezelf helemaal geen druk opleggen. Ik wil er in elk geval het beste uithalen, wees daar maar zeker van", besluit Kopecky.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties