Thomas De Gendt en zijn 'geheime' verslaving: "Mijn eerste Grote Rondes verstopte ik ze onder de zetel in de bus"

Redactie
| 2 reacties
Thomas De Gendt en zijn 'geheime' verslaving: "Mijn eerste Grote Rondes verstopte ik ze onder de zetel in de bus"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Elke renner heeft zo zijn vreemde gewoontes, Thomas De Gendt is daar niet anders in. De Lotto Soudal-renner staat binnen een week aan de start van de Tour de France. Zijn voorraad M&M's ligt alvast klaar.

"Elke avond eet ik zo'n honderd gram M&M's", bekent De Gendt. "Da's 500 calorieën, lees ik hier op de verpakking. Maar in de Tour verbruik je er toch elke dag zo'n 6.000. Dus moet je er ook voldoende binnenkrijgen. Het zullen misschien niet de juiste calorieën zijn, maar wat dan nog? Het is een moment van afleiding. Eens iets anders dan die typische rennerkost."

"Het zullen misschien niet de juiste calorieën zijn, maar wat dan nog?"

In het begin keken enkele van zijn ploegmaats wel raar op toen ze de Waaslander M&M's zagen eten. "Mijn eerste Grote Rondes verstopte ik ze onder de zetel in de bus. Dan zagen ze mij knabbelen en vroegen ze waar dat vandaan kwam. Waarop ik, zo onschuldig mogelijk: Dat slingerde hier rond in de bus", aldus de Lotto Soudal-renner in HNB.

Maar al snel kwam het uit dat het niet in de bus bleef rondslingeren. "Tot ze mij de dagen nadien altijd nootjes zagen eten en zij nooit eens een zakje aantroffen. Tegenwoordig deel ik ze zelfs uit. Het rare is: ik doe het alleen in grote rondes. Zelfs thuis eet ik die M&M's bijna nooit."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties