Thomas De Gendt in de Tour: "Dan kan ik een echte eikel zijn"

Redactie
| 6 reacties
Thomas De Gendt in de Tour: "Dan kan ik een echte eikel zijn"

De Ronde van Frankrijk is de belangrijkste, maar mogelijk ook de meest nerveuze koers van het jaar. Overal en altijd is er gewriemel om goed vooraan te kunnen zitten. En dat is één van de aspecten waar Thomas De Gendt over een week niet op zit te wachten.

De Lotto Soudal-renner is geen fan van al die heisa vooraan in het peloton. "De Tour is de belangrijkste koers van het jaar", beseft De Gendt. "Maar de stress en al het gevaarlijke gedoe dat erbij komt kijken, daar kijk ik echt niet naar uit. Zeker de eerste week is dat verschrikkelijk. Hoe er naar elke bocht gesprint wordt, hoe iedereen ligt te duwen."

"Zelfs in de vlakke ritten, als de goede vlucht vertrokken is, komen de klassementsrenners met hun treintjes van zes man vooraan wringen. Als je ploeg geen klassementsrenner heeft, zit je automatisch al op positie vijftig of zestig te klooien. En wil je je daar als eenling toch tussenwringen, dan laten ze dat gewoon niet toe. Ik weet nu al: ik ga me de volgende weken weer druk maken."

Maar De Gendt heeft enkele trucjes om ze het leven zuur te maken. "Meestal ga ik er dan gewoon naast rijden en ambeteer ik ze in de bochten. Even ervoor komen, vervolgens afremmen, waardoor zij de hele tijd moeten optrekken. Dan kan ik een echte eikel zijn. Het kan mij niet schelen. Als ze mij koeioneren, dan sla ik terug", klinkt het in HNB.

"Alleen bij een massaspurt laten ze ons er wel tussen. Omdat ze weten dat wij dan werken voor André (Greipel). Maar zelfs dan is er altijd wel een punt waarop het te hectisch wordt voor mij en ik mij toch maar achteraan zet", besluit De Gendt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties