Daarom wil hij nooit ronderenner worden: "Als ik een grote koers gereden heb, beloon ik mij altijd met een pakje friet"

Redactie
| 16 reacties
Daarom wil hij nooit ronderenner worden: "Als ik een grote koers gereden heb, beloon ik mij altijd met een pakje friet"

Nee, Thomas De Gendt zal nooit een echte ronderenner worden. Daarvoor zou de Lotto Soudal-renner te veel opofferingen moeten maken en dat is hij zeker niet van zin.

"Ik bewonder die echte klassementsrenners", opent De Gendt. "Froome, Porte: hoe die een heel jaar lang kunnen focussen op de Tour. Nog meer op hun eten letten, nog extremer trainen, nog meer verkenningen doen, nooit eens zomaar tien seconden op het vlakke mogen verliezen, en daar al die stress bij."

Niets voor Thomas De Gendt dus. "Ik heb heel snel voor mezelf uitgemaakt dat ik dat er nooit voor over zou hebben. Als ik een grote koers gereden heb, beloon ik mij altijd met een pakje friet. Dat komt in die jongens hun hoofd niet op. Dat is alleen maar extra vet dat ze moeten verbranden."

"Stoofvleessaus, een viandel, Bicky-ajuintjes en daar een goede klad mayonaise over"

De Waaslander is vanzelfsprekend bezig met zijn gewicht en eten. "Natuurlijk let ook ik op mijn voeding", klinkt het in HNB. "En ook ik weeg mij zo goed als elke dag. Deze morgen nog: 68,4 kilo. Een kleine halve kilo minder dan een jaar geleden."

"Maar wat ik zeg: als we in het voorjaar geen goesting hebben om te koken, dan wil ik zo om de twee weken gewoon naar de frituur kunnen gaan. Hier in Eke, menu Hugo: stoofvleessaus, een viandel, Bicky-ajuintjes en daar een goede klad mayonaise over. En dan maar binnenladen. Vettig, maar zo lekker", aldus De Gendt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties