Alle hens aan dek bij Froome en Sky: "Ik panikeerde een beetje"

Redactie
| 0 reacties
Alle hens aan dek bij Froome en Sky: "Ik panikeerde een beetje"

De dag voor de rustdag bleek geen trainingsritje te zijn voor Chris Froome en Team Sky. AG2R-La Mondiale, de ploeg van Romain Bardet, trachtte de koers hard te maken. En net op dat moment kreeg de gele trui met pech te maken.

Net toen de ploegmaats van Bardet het tempo de hoogte injoegen, moest Froome terrein prijsgeven door een platte achterband. "Ik panikeerde een beetje, want ik vreesde dat ik tijd ging verliezen op mijn concurrenten", bekende Froome achteraf. "Gelukkig kon Kwiatkowski me meteen zijn achterwiel geven zodat ik de achtervolging kon inzetten."

"Er was nog geen enkel saai moment in deze Tour"

Maar na heel wat teamwerk kon Froome opnieuw de aansluiting maken in het groepje der favorieten. "Er was nog geen enkel saai moment in deze Tour. Ook vandaag was het weer alle hens aan dek. Kwiatkowski gaf me zijn achterwiel en de anderen hielpen me weer naar voor", aldus de gele trui tegenover Sporza.

"Landa liet zich zelfs nog even uitzakken om me te helpen bij de laatste jump naar het groepje der favorieten. Fantastisch als je op zo’n teammaats kan rekenen. De rustdag morgen (maandag) hebben ze dubbel en dik verdiend", besloot Froome.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties