Drie keer ten val op enkele dagen tijd, maar toch mag Marianne Vos aan het feest: "Onverwacht"

Redactie
| 1 reacties
Drie keer ten val op enkele dagen tijd, maar toch mag Marianne Vos aan het feest: "Onverwacht"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Marianne Vos kroonde zich zondag tot winnaar van de BeNe Ladies Tour. De Nederlandse kreeg te maken met heel wat pech in België en Nederland, maar mocht zondag toch op het hoogste schavotje staan. En daar was ze tevreden mee.

Na onder meer een valpartij in de proloog - waardoor ze voorlaatste werd - en een andere valpartij, kwam Vos zondag opnieuw ten val. "Ik kreeg een bidon onder mijn wiel en was kansloos. Gelukkig kreeg ik snel een nieuwe fiets", legt ze uit in HNB. "Deze eindzege is mooi, want door die valpartijen heb ik er moeten voor werken."

Drie truien en twee ritzeges

Uiteindelijk pakte de Nederlandse twee keer ritwinst en dus ook het eindklassement. "Dat ik hier nu sta met drie truien en twee rit­zeges is onverwacht. Over mijn vorm kan ik tevreden zijn. Hier kan ik vertrouwen uit putten. Dinsdag vertrek ik naar La Course die donderdag van start gaat."

"Het doel is om me te kwalificeren voor de tweede etappe in Marseille. Simpel wordt het niet met die klim op de Izoard. Daarna neem ik deel aan de Pruden­tial RideLondon Classique en het EK. Vanaf dan wordt het opbouwen naar het WK", klinkt het.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties