Marc Sergeant houdt dubbel gevoel over aan opgave Tim Wellens

Redactie
| 5 reacties
Marc Sergeant houdt dubbel gevoel over aan opgave Tim Wellens

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Nee, de Tour de France is voor Tim Wellens nog geen voltreffer geweest. Na zijn minder goede prestatie in 2015, besloot hij om vorig jaar te passen voor de Tour. In zijn tweede Tour gaf hij in de rit van zondag op door ziekte.

Maar er is meer aan de hand. Wellens is ziek, maar kampt ook met een zonneallergie waardoor hij niet optimaal kan presteren. Een TUE (cortisonebehandeling) is een mogelijke oplossing, maar dat weigert de Limburgse renner van Lotto Soudal. En daar volgt teammanager Marc Sergeant zijn renner in.

"Ik eis prestaties van mijn renners, maar ze blijven baas over hun eigen lichaam. Trouwens, Tim won de voorbije jaren negen WorldTourwedstrijden. Zonder TUE. Dat zegt veel", is Sergeant duidelijk in HLN. En toch stelt Sergeant zich ook vragen bij de Tour-deelnames van Wellens.

'Andere oorzaak'

"We moeten eens denken aan een alternatief. Misschien ligt die julimaand hem gewoon niet", vraagt Sergeant zich af. Daar is Wellens het alvast niet mee eens. "Vorig jaar won ik de Ronde van Polen. Die viel in dezelfde periode. Er moet een andere oorzaak zijn. En oplossingen. Het huwelijk tussen de Tour en mezelf is nog niet geslaagd, maar ik geef nog niet op", aldus Wellens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties