Ex-topsprinter is duidelijk: "Stom van Tim Wellens om te weigeren"

Redactie
| 7 reacties
Ex-topsprinter is duidelijk: "Stom van Tim Wellens om te weigeren"

Tim Wellens weigert een TUE (Therapeutic Use Exemption) aan te vragen om zijn hitteallergie tegen te gaan. Hij zou het van zichzelf hypocriet vinden om (legaal) met een cortisonebehandeling te fietsen. Een domme keuze, volgens Robbie McEwen.

De ex-sprinter van Lotto werkt in de Tour voor de Australische televisie. Hij is duidelijk over het geval Tim Wellens. "Je zag Tim het voorbije weekend letterlijk koken. Als zo'n attest legaal is, dan is het stom om dat te weigeren", is de Australiër duidelijk.

"Tegenwoordig wordt alles zo hard gecontroleerd. Je mag bijna niets nemen. Als het toegelaten wordt, dan is het zo. Dan kun je net zo goed met een broeksriem rond je keel rijden", aldus McEwen bij Sporza.

'Froome aanvallen'

McEwen had ook nog zijn visie over de strijd voor de gele trui. "Iedereen moet Froome aanvallen en ze moeten niet achter elkaar rijden. Maar ze durven het niet. Op een bepaald moment denken ze aan hun eigen klassement. Maar om een grote overwinning te pakken, moet je durven te verliezen", besluit McEwen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties