Landgenoot van goudwaarde in spectaculaire rit: "Bardet zei met dat ik vandaag zijn leven gered heb"

Redactie
| 0 reacties
Landgenoot van goudwaarde in spectaculaire rit: "Bardet zei met dat ik vandaag zijn leven gered heb"

Romain Bardet heeft zich in de spectaculaire rit na de rustdag niet laten verrassen. Daarvoor mocht hij onder meer onze landgenoot Oliver Naesen en zijn andere ploegmaats van AG2R-La Mondiale dankbaar zijn.

Naesen was van goudwaarde door Bardet opnieuw naar de favorieten te loodsen. "Op een gegeven moment was ik Romain kwijt en zag ik dat hij aan de verkeerde kant van het peloton zat", legt Naesen uit bij Sporza. "Ik riep dat hij zo snel mogelijk ik mijn wiel moest komen zitten."

"Het was superlastig met de wind. Op zo'n moment is het heel chaotisch en is het alleen maar roepen en tieren op elkaar. We wisten dat het hier gevaarlijk ging worden, maar als je vertrouwen in elkaar stelt kom je in principe nooit in de problemen", zegt de Belgische kampioen.

'Leven gered'

Dankzij het werk van Naesen blijft Bardet één van de favorieten voor eindwinst in de Tour. "Ik heb Romain nog niet gezien na de finish, want als superster wordt hij hier natuurlijk meteen omsingeld door de Franse media. Hij riep me wel toe dat ik vandaag zijn leven gered heb", klinkt het nog.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties