Enkele jaren geleden nog schansspringer, nu winnaar van de eerste Alpenrit in de Tour

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Enkele jaren geleden nog schansspringer, nu winnaar van de eerste Alpenrit in de Tour

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Sloveen Primoz Roglic heeft de eerste Alpenrit in de Ronde van Frankrijk naar zijn hand gezet. De hardrijder van LottoNL-Jumbo kwam solo over de meet. Chris Froome kwam niet in de problemen en is een stap dichter bij de eindzege.

Een ruime kopgroep van 30 renners trok in de aanval in de eerste Alpenrit. Het is geen verrassing meer, maar Thomas De Gendt was er opnieuw bij. Hij kreeg onder meer het gezelschap van Serge Pauwels, Bauke Mollema, Jarlinson Pantano en Michael Matthews. Ondertussen was er al een zware valpartij met Warren Barguil en Marcel Kittel als grootste slachtoffers.

De groene trui kneep later in de etappe de remmen dicht, waardoor de weg naar het groen openligt voor Matthews. De Gendt en Matthews gingen samen op stap, in het peloton reageerden Quintana en Contador, waardoor de strijd al vroeg losbarstte. Op de Télégraphe was het verhaal voor De Gendt over.

Pauwels valt aan

Vooraan ontsnapte de Sloveen Primoz Roglic met Contador en onze landgenoot Pauwels. Roglic pakte op de Galibier uit met een straffe solo, nadat Pauwels op 7 kilometer van de top in de aanval was getrokken.

Roglic ging door en de voormalige schansspringer kon na een straffe afdaling het groepje der favorieten afhouden. Bij de favorieten was Aru de verliezer van de dag, hij volgt nu bijna op een minuut van gele trui Chris Froome. Uran pakte belangrijke bonificatieseconden en komt zo op gelijke hoogte van Romain Bardet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties