Wouter Vandenhaute komt met opvallend voorstel om Grote Rondes interessanter te maken

Redactie
| 32 reacties
Wouter Vandenhaute komt met opvallend voorstel om Grote Rondes interessanter te maken

Wouter Vandenhaute, de man achter de Ronde van Vlaanderen en tal van andere koersen, wil graag ook vernieuwing zien in de Grote Rondes. Om Giro, Vuelta en Tour spectaculairder te maken, ijvert hij voor kortere ritten en wedstrijden van twee weken.

Vandenhaute wil vooral meer spektakel zien in de koers. "Mijn voorstel zou zijn om 600, 700, misschien 1.000 km te schrappen uit de Tour", klinkt het bij Sporza. "Ik ben ervan overtuigd dat als je morgen een Tour uittekent van dik 2.000 km in plaats van dik 3.000 km, dan zal het op het einde ook tussen Froome, Bardet, Porte en Aru gaan.”

"Die toppers worden niet moe van al die saaie stukken. Stel dat je vlakke ritten zou maken van maximum 150 km. Dan kan je die van start tot finish uitzenden en dan ga je ook echt spektakel krijgen", aldus de organisator van Flanders Classics. Bovendien wil hij ook de Grote Rondes inkorten qua wedstrijddagen.

Grote Rondes van twee weken

"Ik zou stoppen met drie grote ronden van drie weken. Ik vind dat totaal belachelijk in 2017. Wielrennen is een relatief kleine sport en we willen groter worden. Laten we wel wezen: de Vuelta wordt door een deel van de renners gebruikt in functie van het WK en als de Giro in zijn laatste week zit, kan een liefhebber niet vertellen wat er in de eerste week gebeurd is."

"ASO, dat ook de Vuelta organiseert, wil in Spanje wel naar twee weken gaan, maar dan moet de Giro ook naar twee weken. En de Giro zegt dat Italië even belangrijk is als Frankrijk. De Giro wil dus ook drie weken. Elke organisator kijkt en vecht alleen maar voor zijn eigen koers. Zo kunnen we bezig blijven", besluit Vandenhaute.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties