Bolletjestrui Warren Barguil schrijft op fantastische wijze een tweede Tourrit op zijn naam, sterke Froome houdt stand

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 5 reacties
Bolletjestrui Warren Barguil schrijft op fantastische wijze een tweede Tourrit op zijn naam, sterke Froome houdt stand

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Warren Barguil heeft zijn tweede ritzege beet in de Tour de France. De bolletjestrui, die mathematisch zeker is van de bollen in Parijs, ging er op de slotklim naar de Izoard vandoor en boekte opnieuw een knappe zege. Bardet kwam een handvol seconden later als tweede over de meet, voor Froome.

De tweede Alpenrit bracht de renners naar de top van de mythische Izoard en was mogelijk de laatste kans voor de vluchters in deze Tour. Zes landgenoten gingen op stap in een ruime kopgroep van meer dan 50 renners. Thomas De Gendt - wie anders - was er bij, net als landgenoten Tiesj Benoot, Jürgen Roelandts, Serge Pauwels, Jan Bakelants en Dimitri Claeys.

Door de ruime kopgroep en het feit dat er niemand een bedreiging vormde voor het klassement, ging de voorsprong tot maximum 8 minuten. Voorin zagen we vooral een erg actieve Serge Pauwels en een sterke Tiesj Benoot. In het peloton werd met de voet van de Izoard in zicht het tempo omhoog gejaagd door Oliver Naesen en de mannen van Romain Bardet.

Barguil en Landa vallen aan

Op de Izoard zelf liet Lutsenko zijn medevluchter Edet al snel achter, maar een voor een werden de vluchters vooraan ingerekend. Alleen Atapuma bleef over. Bolletjestrui Barguil trok door in volle finale en ging op zoek naar eenzame leider Atapuma. Bij de favorieten moest Aru opnieuw lossen. Chris Froome volgde gemakkelijk en op 4 kilometer van de streep mocht Landa doortrekken van gele trui Froome.

Op 2,5 kilometer van de streep ontplofte het helemaal door een aanval van Bardet. Enkel Froome en Uran konden aansluiten. Barguil was ondertussen zegezeker en had nog de tijd om de handen in de lucht te steken. Even later sprintte Bardet naar de tweede plek, voor nummer drie Froome. Aru verloor opnieuw kostbare tijd en zakt naar de 5e plek in de stand.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties