Nederlandse aan het feest in La Course en op de Izoard

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Nederlandse aan het feest in La Course en op de Izoard
Foto: Photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het eerste deel van de vernieuwde La Course is gewonnen door de Nederlandse Annemiek van Vleuten. De renster van Orica-Scott won de etappe naar de Izoard en start zo zaterdag als favoriete aan het tweede van de wedstrijd in Marseille.

Vanmiddag rijden de mannen in de Tour naar de top van de mythische Izoard, maar eerst was het donderdagvoormiddag aan de vrouwen. In de vernieuwde La Course kregen de vrouwen vandaag een zware rit voorgeschoteld, zaterdag volgt er nog een soort tijdrit in Marseille, waarbij de winnares met voorsprong start.

De koers brak helemaal open op de slotklim van de Izoard. De Britse Elizabeth Deignan-Armitstead schudde aan de boom en slechts een handvol rensters konden in het spoor blijven van de voormalige wereldkampioene.

Zaterdag 'tijdrit'

Op enkele kilometers van de meet ging van Vleuten er vandoor. Ze bouwde meteen een mooie voorsprong uit, maar had op twee kilometer van de top problemen met het schakelen. Van Vleuten zette door en won voor Deignan. Zaterdag start van Vleuten als eerste aan de tijdrit. De rest van het peloton moet haar, zoals het concept in de Hammer Series, proberen in te halen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties