Onfortuinlijke Stijn Vandenbergh maakt na zware val datum van comeback bekend

Redactie
| 4 reacties
Onfortuinlijke Stijn Vandenbergh maakt na zware val datum van comeback bekend

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Voor Stijn Vandenbergh is er eindelijk licht aan het einde van de tunnel. De renner van AG2R-La Mondiale kwam twee maanden geleden zwaar ten val in de Vierdaagse van Duinkerke, maar heeft ondertussen zijn datum van comeback bekendgemaakt.

"Van mijn val zelf en de weken erna herinner ik me niets meer. Ik heb blijkbaar 3 weken in bed gelegen en bijna alleen maar geslapen", laat Vandenbergh weten bij Sporza. "Daarna heb ik bij mijn ouders verbleven, omdat ik nog veel vergat. Als je iets tegen mij zei toen ik in het ziekenhuis lag, was ik dat 5 minuten later al weer vergeten."

"Het is onmogelijk om nog voor de prijzen te rijden als je 7 weken niet gefietst hebt"

Al gaat het de laatste dagen erg goed met de renner. "Maar na 6 weken kon ik toch weer op de rollen rijden en sinds 2 weken kan ik nu weer trainingstochtjes maken. Gisteren heb ik nog zo'n 4 uur gereden. Het gaat goed. Voor dit jaar stel ik mij geen doelen meer. Dit is een verloren jaar. Het is onmogelijk om nog voor de prijzen te rijden als je 7 weken niet gefietst hebt."

En wanneer zal Vandenbergh opnieuw in het peloton te zien zijn? "Normaal gezien maak ik eind augustus mijn comeback in de Ronde van Poitou-Charentes. Als ik een paar wedstrijden kan rijden in september en oktober kan ik goed de winter in", besluit Vandenbergh.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties