Tom Boonen weet exact hoe Marcel Kittel zich voelt: "Raar, ik viel in identiek dezelfde rit"

Redactie
| 2 reacties
Tom Boonen weet exact hoe Marcel Kittel zich voelt: "Raar, ik viel in identiek dezelfde rit"
Foto: © Photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Voor Marcel Kittel kwam er woensdag een einde aan de Tour de France na een stevige valpartij. De Duitser van Quick-Step Floors kon niet meer verder en stapte van de fiets. Tom Boonen weet hoe dat voelt.

Ook Boonen moest de strijd in het groen staken in 2005. "Ik maakte hetzelde mee in de Tour 2005, toen ik ook in het groen reed", opent Boonen in HLN. "Raar, ik viel in identiek dezelfde rit als Kittel nu, met onderweg de Galibier. Ik reed de rit toen uit, ik weet niet hoe. Ik ben vrij snel na de start bij een bocht in de afzink van Courchevel gevallen."

Boonen finishte nog, maar gaf daarna op. "Ik had mijn kniekapsel gescheurd. Ik lag efkes op de grond, ben weer vertrokken en nog gefinisht. Op het podium zakte ik gewoon door mijn knie. Die was al fel gezwollen. 's Avonds hebben we daar nog bloed en vocht uit getrokken, 's ochtends nog eens, maar ik kreeg mijn knie niet meer geplooid. Naar huis dus."

"Ik liet die knie thuis herstellen, reed daarna de Vuelta en won het WK"

"Zoiets moet je ook in perspectief zetten. Ik was 24 jaar en had de groene trui vanaf dag één. Ik zou die normaal niet meer afgegeven hebben. Hushovd kreeg die cadeau, en het kostte me nog twee jaar om het groen mee naar huis te nemen (in 2007, red.). En langs de andere kant: ik liet die knie thuis herstellen, reed daarna de Vuelta en won het WK."

"Zou ik even fris geweest zijn op het WK mocht ik die Tour uitgereden hebben? Als ik mag kiezen, dan toch liever het WK dan groen. Kittel had dat groen nu wel in zijn hoofd. Hij zal een dag of twee echt balen en zich opsluiten thuis, maar drie dagen later wel denken: 'Hey, ik won vijf ritten.' Hij kan alleen tevreden zijn", besluit Boonen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties