BMC neemt drastische beslissing over jongerenteam: "Leiden eigenlijk renners op voor andere ploegen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
BMC neemt drastische beslissing over jongerenteam: "Leiden eigenlijk renners op voor andere ploegen"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Opvallend nieuws bij de BMC-ploeg van de Belgen Greg Van Avermaet, Loïc Vliegen, Dylan Teuns en Nathan Van Hooydonck. De prestigieuze opleidingsploeg, BMC Development Team, zal na dit seizoen niet meer bestaan.

Dat heeft de ploeg bekendgemaakt in een persbericht. De voornaamste reden voor de stopzetting is het feit dat andere ploegen te veel renners komen wegplukken. "Het BMC Development Team is in 2013 opgericht met de bedoeling om jonge renners te laten doorgroeien op een georganiseerde manier", legt teammanager Jim Ochowicz uit. "Sinds de oprichting zijn er 8 renners doorgegroeid naar het profteam."

Renners opleiden voor andere teams

"Maar in tegenstelling tot de eerste jaren, worden renners tegenwoordig gemanaged door hun makelaars. Zij worden door hun makelaars aangeboden aan ploegen die niet investeren in zo'n programma. Eigenlijk leiden we nu andere renners op voor andere ploegen. De UCI biedt geen bescherming aan de opleidingsploegen en zijn geen regels om die investeringen te beschermen."

BMC neemt dus met spijt in het hart deze opmerkelijke beslissing. Recent groeide Nathan Van Hooydonck nog verder uit het jongerenteam. "We zijn heel trots op de renners die in onze ploeg zaten en wensen hen veel succes in de toekomst. De staf was de laatste jaren indrukwekkend en heeft deze toekomstige sterren goed onder de hoede genomen. Ze mogen trots zijn", besluit Ochowicz.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties