Het rapport van de Belgen in de Tour: geen grootste onderscheiding, wél heel wat onderscheidingen

Redactie
| 0 reacties
Het rapport van de Belgen in de Tour: geen grootste onderscheiding, wél heel wat onderscheidingen

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Onze landgenoten konden in de afgelopen Tour de France geen ritwinst veroveren, maar toch was het al bij al zeker geen slechte Ronde van Frankrijk van de Belgen. Wielerkrant.be zorgde voor de proclamatie van de renners.

Grootste onderscheiding:

/

Grote onderscheiding:

Julien Vermote, Oliver Naesen, Frederik Backaert, Thomas De Gendt, Serge Pauwels, Tiesj Benoot en Jan Bakelants

Geen enkele Belg ging met de grootste onderscheiding aan de haal. Die konden we enkel geven bij een ritzege of een fenomenale prestatie. Die kwam er jammer genoeg niet. Maar zeven Belgen konden van de redactie wel met een grote onderscheiding aan de haal.

Naesen en Bakelants droegen hun steentje bij aan de derde plek van kopman Romain Bardet. Bakelants liet zich enkele keren opmerken in de vlucht van de dag, terwijl Naesen op de vlakke stukken en in de wind zelfs eens de 'Tour van Bardet redde'.

Voor Tiesj Benoot was het een geslaagde eerste Tour

Bij Lotto Soudal was het zeker geen super Tour, maar Benoot en De Gendt waren toch twee lichtpuntjes. Benoot bevestigde al het goede van de Dauphiné in zijn eerste Tour en eindigde knap op een 20e plek in het algemene klassement. De Gendt ging dan weer ettelijke keren mee in de vlucht van de dag, maar zag zijn aanvalslust niet beloond worden met de Superstrijdlust.

Serge Pauwels reed net als vorig jaar een dijk van een Tour. Het tikkeltje geluk ontbreekt hem momenteel nog om de handen in de lucht te steken. Julien Vermote was dan weer van goudwaarde door al zijn harde labeur voor Marcel Kittel, terwijl debutant Frederik Backaert zich vooral in de eerste Tourweek liet opmerken door in de aanval te gaan.

Onderscheiding:

Greg Van Avermaet, Jens Keukeleire, Pieter Vanspeybrouck en Guillaume Van Keirsbulck

Greg Van Avermaet wilde graag een derde opeenvolgende ritzege in de Tour boeken, maar dat bleek net te hoog gegrepen. De olympische kampioen botste op een sterke Michael Matthews en Peter Sagan en moest het stellen met enkele ereplaatsen.

Geen hattrick voor Greg Van Avermaet

Keukeleire knapte heel wat werk op voor Adam Yates, maar schoot in de derde etappe bijna raak in de rit naar Salon-de-Provence. De 'Keuk' maakte er een foutje aan de laatste rotonde en het was Boasson Hagen die de handen in de lucht mocht steken.

Vanspeybrouck, Degand Van Keirsbulck waren drie debutanten namens Wanty-Groupe Gobert. Van Keirsbulck zorgde misschien wel voor de reclamestunt in de eerste week door een hele rit solo in de aanval te gaan. Vanspeybrouck mengde zich dan weer af en toe in de massasprints en kon zo enkele mooie plaatsen in de top 20 bemachtigen. Degand eindigde dan weer als 34e in het algemene klassement, zeker niet slecht.

Voldoende:

Jürgen Roelandts en Dimitri Claeys

Jürgen Roelandts werd meegenomen naar de Tour als locomotief voor André Greipel, maar de Duitser kon - behalve in de slotrit - bijna nooit meedoen voor ritwinst. Voor Roelands en de rest van zijn trein werd het dan ook een grijze Tour de France.

Claeys ging wel een keer mee in een grote ontsnapping in een bergrit, maar verder was het een net als bij zo wat al zijn ploegmaats een 'gewone' Tour van de Cofidis-renner.

Gebuisd:

/

Reden de Tour niet uit:

Philippe Gilbert en Tim Wellens

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties