Marc Sergeant bevestigt vertrek van Lotto Soudal-Belg en maakt werk van de toekomst

Redactie
| 0 reacties
Marc Sergeant bevestigt vertrek van Lotto Soudal-Belg en maakt werk van de toekomst

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Voor Lotto Soudal is de Ronde van Frankrijk uitgedraaid op een teleurstelling. De ploeg van Marc Sergeant won geen rit en kon zich enkel laten opmerken via de aanvalslustige Thomas De Gendt en een hoopvolle prestatie van Tiesj Benoot.

Met het oog op de komende seizoenen lijkt Marc Sergeant werk te hebben voor zijn rondeploeg. "Er zijn een reeks renners op een leeftijd gekomen waarbij wij eens moeten nadenken", opent Sergeant. "Renners als Bak (37), Sieberg (35) en Hansen (36) gaan niet eeuwig mee. Misschien is het tijd om ook daar na te denken over verandering en te kijken welke opvolgers we in huis hebben. Roelandts (32) gaat weg op het einde van het seizoen en moet sowieso vervangen worden."

De Lotto Soudal-manager doelt dus niet alleen op André Greipel, intussen ook 35 lentes oud. Maar het wordt een geleidelijk proces. "Er staan een paar gasten klaar die getoond hebben wat ze in hun mars hebben en die getoond hebben dat ze een stap vooruit willen zetten. Ik denk dan bijvoorbeeld aan Jasper De Buyst en Jelle Wallays", klinkt het in HLN.

'Tour geen drama'

Er lijkt de komende seizoenen dus heel wat te veranderen bij Lotto Soudal. "Onze situatie hoort bij de logisch evolutie in de sport. Ik hoor trouwens niet graag dat wij nergens waren in de Tour, want dat is niet waar. We hebben wel meegedaan. Het is wel een vaststelling dat wat we in gedachten hadden, niet gelukt is. Maar daar hoeft geen drama van gemaakt te worden", besluit Sergeant.

Jürgen Roelandts vertrekt zo goed als zeker naar BMC
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties