Oliver Naesen krijgt na dijk van een Tour goed nieuws van ploeg AG2R-La Mondiale

Redactie
| 0 reacties
Oliver Naesen krijgt na dijk van een Tour goed nieuws van ploeg AG2R-La Mondiale
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Oliver Naesen reed een uitstekende Ronde van Frankrijk, maar wel in dienst van kopman en uiteindelijke nummer drie Romain Bardet. Zelf mocht de Belgische kampioen zijn kans niet gaan, al komt daar volgend seizoen wél verandering in.

Naesen kreeg nog een sms met enkele dankwoorden van kopman Romain Bardet. "Hij wou mij nogmaals bedanken voor het goede werk", aldus Naesen in Het Nieuwsblad. "Hij zei ook dat hij beseft dat ik mijn eigen kans niet heb kunnen gaan. Mijn vleugels waren het meest geknipt. Ja, dat is jammer. Maar ik heb graag gewerkt voor Bardet."

Zeker in de laatste week was er een uitgelezen kans op ritwinst voor Naesen. "Toch had ik graag eens mijn kans voor een ritzege willen wagen. Die etappe de laatste week naar Salon-de-Provence, waar Boasson Hagen won, dat was een unieke kans. Ik heb moeten remmen om niet mee te zijn in de beslissende vlucht, ik mocht niet van het team."

'Te veel klimmers'

"Ze beseffen het nu wel. Volgend jaar zal er in de Tour-selectie iemand extra zijn van mijn kaliber, die Romain kan begeleiden in de vlakke ritten. Nu waren er te veel klimmers. Ik denk dan bijvoorbeeld aan Stijn Vandenbergh. Hij kan dat perfect. Zo kan ik eens mijn eigen kans gaan", besluit Naesen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties