Thomas De Gendt rijdt slechts 'beperkt' aantal criteriums met het oog op volgende grote doel dit seizoen

Redactie
| 0 reacties
Thomas De Gendt rijdt slechts 'beperkt' aantal criteriums met het oog op volgende grote doel dit seizoen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Thomas De Gendt zal de komende dagen te zien zijn in vijf na-Tourcriteriums. Dat zijn er vijf minder dan vorig jaar, want de Lotto Soudal-renner wil zich niet opbranden met het oog op de Ronde van Spanje, waarin De Gendt eind augustus van start gaat.

De Gendt werd maandag nog derde in het na-Tourcriterium van Aalst, na Oliver Naesen en Chris Froome. "Ik doe dit voor mijn supporters, want rijk wordt een een renner niet van de criteriums", aldus De Gendt tegenover Sporza.

Net als bij veel andere renners lag De Gendt zondagavond pas laat in zijn bed. "Ik heb een kort nachtje achter de rug. Ik zocht rond half twee mijn kamer op. We hebben met de ploeg zondagavond lekker gegeten en rond half twee vanmiddag ben ik teruggekeerd naar België."

"Ik hoop zo frisser aan de start van de Vuelta te komen"

Na Aalst wachten er nog vier criteriums. "Qua criteriums werk ik Aalst, Sint-Niklaas, Ninove, Herentals en Antwerpen af. Vorig jaar reed ik er 10, nu dus de helft minder. Ik hoop zo frisser aan de start van de Vuelta te komen, want dat is mijn volgende Grote Ronde", blikt de Waaslander al vooruit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties