Van der Poel over landgenoot: "Hij heeft de kans laten liggen om dit jaar de Tour te winnen"

Redactie
| 0 reacties
Van der Poel over landgenoot: "Hij heeft de kans laten liggen om dit jaar de Tour te winnen"
Foto: © photonews

Tom Dumoulin schreef dit jaar historie door de Giro d'Italia op zijn naam te schrijven. Dumoulin paste na zijn eindzege in de Ronde van Italië voor de Tour, al liet hij daar volgens zijn landgenoot Adrie van der Poel een grote kans liggen.

Volgens de vader van veldrijders Mathieu en David van der Poel kon Dumoulin de Tour winnen. Althans, als hij de Giro niet had gereden. "Diegene die de minste steken laat vallen, die staat in Parijs op het hoogste podium", opent Adrie van der Poel bij WielerFlits live.

'Ideaal parcours'

"Hoe meer ik deze Tour gevolgd heb en hoe meer ik er naar keek, denk ik dat een goede Dumoulin de kans heeft laten liggen om dit jaar de Tour te winnen. Ik denk dat het een ideaal parcours was geweest voor hem", vervolgt van der Poel.

Het was volgens de Nederlander een parcours op het lijf van Dumoulin geschreven. "Er waren heel weinig aankomsten bergop, er was het tempo rijden van de Sky-trein en die moet je alleen maar volgen. Hij had twee dagen moeten uitzoeken waar hij zeker geen tijd verloor en dan heeft hij nog zijn proloog en tijdrit. Volgens mij had hij met gelijke wapens als Chris Froome gestreden", besluit van der Poel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties