Luxeknecht van Chris Froome spuwt zijn gal na afloop van Tour de France

Redactie
| 0 reacties
Luxeknecht van Chris Froome spuwt zijn gal na afloop van Tour de France
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Bij Team Sky werd alles op Chris Froome gezet in de Ronde van Frankrijk. Al leek het erop dat superknecht Mikel Landa op sommige momenten bergop beter was dan zijn kopman. De Spanjaard spuwde zijn gal nu de eindzege van Froome een feit is.

Vooral over de rit naar de Izoard was Landa, die uiteindelijk net naast het podium viel, niet tevreden. "Ik kon in de rit naar de Izoard rustig in het wiel blijven zitten na een aanval. Op die manier had ik nooit 12 seconden verloren", aldus Landa in El Pais. "Froome vroeg me om trager te rijden en na de aankomst was ik echt boos."

Het feit dat de Spanjaard zo niet op het podium kon staan, deed hem pijn. "Ik moest mijn podium opofferen, maar het geel van Froome was die dag nooit in gevaar. Na de etappe naar de Izoard droomde ik al niet meer van het podium. Ik ben mijn derde plek niet kwijtgespeeld in de tijdrit in Marseille, maar wel in de etappe naar de Izoard."

Geen probleem met Froome

Toch wil Landa ook benadrukken dat hij zelf geen problemen had met zijn kopman. "De communicatie tussen ons was goed", bevestigt hij. "Maar in zo'n situatie wil ik niet meer terechtkomen. Knechten is erg frustrerend", uitte Landa nogmaals zijn ongenoegen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties