Marcel Kittel zorgde voor dé primeur in de Tour, maar Nederland houdt toch voet bij stuk

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Marcel Kittel zorgde voor dé primeur in de Tour, maar Nederland houdt toch voet bij stuk
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Er is de laatste maanden al heel wat te doen geweest over het gebruik van schijfremmen in het peloton. Heel wat renners zeggen dat het systeem niks dan voordelen heeft, anderen zeggen dat het levensgevaarlijk is. In Nederland verbiedt men schijfremmen nog steeds.

Marcel Kittel was de eerste renner ooit die een Touretappe won met behulp van schijfremmen. Maar er heerst nog steeds een discussie of het gebruik ervan al dan niet gevaarlijk is door de opwarming en de scherpte van de schijfremmen. In Nederlander is men alvast duidelijk: schijfremmen worden nog steeds verboden.

'Niet toegestaan'

De KNWU volgt zo nog steeds de UCI, maar er is wel een uitzondering. "Dit betekent dat het gebruik van schijfremmen in wegwedstrijden binnen Nederland niet is toegestaan", staat er te lezen in een officiële verklaring. "Er geldt - tijdens een proefperiode van de UCI - een uitzondering voor renners/rensters van uitsluitend de UCI-teams tijdens (inter)nationale wegwedstrijden en tijdritten binnen Nederland."

"Bovenstaande beslissing is van kracht tot nadere berichtgeving vanuit de UCI (door middel van een publicatie of een wijziging van het UCI reglement, artikel 1.3.025). De KNWU zal hier dan ook over berichten", klinkt het nog.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties