Gilbert staat terug op na mindere Tour: "Ik had daar nochtans de benen om te winnen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 1 reacties
Gilbert staat terug op na mindere Tour: "Ik had daar nochtans de benen om te winnen"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Voor Philippe Gilbert eindigde de Tour in mineur. De voormalige Belgische kampioen én wereldkampioen kreeg het moeilijk en moest met ziekte de Ronde van Frankrijk verlaten. Toch heeft hij hoge ambities voor het najaar.

"Onze ploeg reed fantastisch, zeker met de vijf zeges van Kittel en de zesde plaats van Dan Martin, maar ik bleef met een wrang gevoel achter”, aldus Gilbert in La Dernière Heure.

Te weinig gedronken in Longwy

Hij heeft de tijd gehad om zijn Tour te analyseren. “Ik had twee kansen om te winnen en heb die niet gegrepen. In Longwy zat ik op het einde plots zonder brandstof en kreeg ik krampen, dat overkomt mij zo goed als nooit. Ik maakte de fout te weinig te drinken."

"En in Rodez had ik de benen om te winnen, maar door miscommunicatie met de ploeg was ik op 3 kilo­meter van de finish slecht geplaatst. Ik ben dan maar in het wiel van ­Naesen vertrokken, waardoor ik te vroeg op kop zat.”

Na het uitzieken traint hij alweer. "Ik dreef het tempo iedere dag op en vind stilaan mijn beste benen terug. Het wordt afwachten wat het wordt zaterdag in San Sebastian, maar ik kijk vooral uit naar de Binckbank Tour en de GP Plouay. En naar het WK, uiteraard.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties