Kan Froome voor indrukwekkende dubbel zorgen? Belgische klimmers Jurgen Van den Broeck en Serge Pauwels spreken er zich over uit

Redactie
| 0 reacties
Kan Froome voor indrukwekkende dubbel zorgen? Belgische klimmers Jurgen Van den Broeck en Serge Pauwels spreken er zich over uit
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Slechts twee renners konden ooit in hetzelfde seizoen de Ronde van Frankrijk en de Ronde van Spanje op hun naam schrijven. Vorig jaar was Chris Froome dichtbij, dit jaar gaat de kopman van Team Sky opnieuw zijn kans.

Froome wil zo in de voetsporen treden van Jacques Anquetil en Bernard Hinault. Dat zijn tot dusver de enige twee die in één seizoen de Tour en de Vuelta wonnen. Maar zal ook Froome dat lukken? "Een moeilijke missie, maar misschien toch iets haalbaarder dan het duet Giro-Tour, waar Quintana zijn tanden stuk op beet", opent Jurgen Van den Broeck in HLN.

"Zelf had ik na drie weken extreme focus en concentratie en al die opofferingen in de aanloop toch wel even genoeg van zo'n grote ronde. Ik snakte naar fysieke en mentale rust, afleiding, decompressie. Het is weinigen gegeven om na de Tour ook nog top te zijn in de Vuelta", aldus de renner van LottoNL-Jumbo.

"Het is weinigen gegeven om na de Tour ook nog top te zijn in de Vuelta"

"Een inzinking zoals bij zijn Tourzege in 2015, op de voorlaatste dag op L'Alpe d'Huez, kende Froome nu niet", vult Serge Pauwels, beste Belg in de Tour op een 19e plek, aan. "Bovendien heeft hij in 2017 nog niet zoveel koersdagen op de teller staan."

Froome heeft dus het voordeel dat hij behalve de Tour weinig koersdagen op de teller heeft. "En als hij zegt dat hij de Vuelta wil wínnen, getuigt dat van een enorme mentale kracht. Cruciaal, dat laatste. Als hij de komende weken goed rust en recupereert en de juiste koers- en trainingsintensiteit bewaart - die criteriums zullen alvast deugd hebben gedaan -, dan zie ik hem een goeie kans maken", besluit Pauwels.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties