Bakelants 'not amused': "Giro hoeft niet meer door start in Israël"

Redactie
| 29 reacties
Bakelants 'not amused': "Giro hoeft niet meer door start in Israël"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Giro begint volgend jaar niet in Europa, maar wel in Israël. Dat valt bij onder meer Jan Bakelants echt niet in goeie aarde. Volgens hem wordt er niet naar de renners geluisterd.

"Ik was verrast dat het effectief zal gebeuren", vertelt Jan Bakelants aan Sporza. "Er waren wel geruchten, maar in het verleden zijn er ook al wilde verhalen geweest over een start in New York of Japan."

Geen volgwagens

"Of ik zin heb in die trip? Niet echt. Ik had wel zin om nog eens de Giro te rijden, maar als het in Israël is, hoeft het voor mij al niet echt meer. Het kan misschien een mooi land zijn, maar volgens mij is het toch niet echt een uitstekend fietsland. Dus op voorhand zeg ik, liever niet."

Waarom vragen ze de mening van de renners niet?

-Jan Bakelants

Verder zijn er ook wat organisatorische problemen mee gemoeid. "Ploegen kunnen bijvoorbeeld hun eigen volgwagens niet meenemen. De organisatie zal zelf heel wat materiaal moeten aanslepen."

"Het zal daar ook drie dagen heel warm zijn dus we zullen ook drinkbussen, frigoboxen, ijs, ... nodig hebben. Uiteindelijk is dat een probleem voor de organisatie, maar als ploeg ben je toch wat ontriefd."

"Het stoort me ook al langer dat er vooraf geen enkele ploeg of renner geconsulteerd wordt: ziet het peloton zo'n oversteek wel zitten? Dat is wraakroepend."

"Er is nu een akkoord met de Israëlische overheid of de stad Jeruzalem. Die hebben geld op tafel gelegd om de start naar daar te halen. Maar de acteurs, de mensen die daar toch voor het spektakel zullen moeten zorgen, worden voor de ondertekening van zo'n overeenkomst niet gehoord."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties