Giro-winnaar woont dan wel in België, maar... "Ik ben geen halve Belg of zo. Sorry"

Redactie
| 0 reacties
Giro-winnaar woont dan wel in België, maar... "Ik ben geen halve Belg of zo. Sorry"

Tom Dumoulin verhuisde vorig jaar van de Nederlandse stad Maastricht naar het Belgische dorpje Kanne, een deelgemeente van Riemst. Maar de winnaar van de 100e Giro d'Italia is duidelijk. "Ik ben geen halve Belg."

Waarom ging Dumoulin dan net in Kanne wonen? "Ik zocht iets dat wat rustiger was dan Maastricht, maar toch dicht in de buurt lag", legt de Nederlandse Limburger uit in Het Nieuwsblad. "Ik kende Kanne ook al goed. In Maastricht woonde ik eerder in de meest Zuidelijke wijk, hier vlakbij."

"Ik kwam hier vroeger ook altijd frietjes halen. Voor mezelf heb ik nu het beste van twee werelden: vlakbij Maastricht, maar met de fiets hoef ik de stad niet meer door. Als ik wil gaan trainen, ben ik gelijk weg", verduidelijkt Dumoulin.

"Alleen De Slimste Mens ter Wereld heb ik wel eens gevolgd"

Riemst wilde na zijn Giro-winst een feest organiseren, maar dat wilde Dumoulin niet. Enkel en alleen in Maastricht. "Ik voel me veel meer Nederlander dan Belg. Ik ben geen halve Belg of zo. Sorry. Stom voorbeeld, maar ik kijk bijna nooit naar 'de Belg' op televisie, hoewel de Belgische kanalen thuis nu wel vooraan zitten. Alleen De Slimste Mens ter Wereld heb ik wel eens gevolgd", aldus Dumoulin.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties