Dumoulin weet extra manier om Wellens te verschalken: "Voor mij mag het in Vlaanderen dertig of zelfs vijfendertig graden zijn"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 0 reacties
Dumoulin weet extra manier om Wellens te verschalken: "Voor mij mag het in Vlaanderen dertig of zelfs vijfendertig graden zijn"
Foto: © photonews

De slotrit in de BinckBank Tour zal nog razend spannend worden. Tom Dumoulin verdedigt zijn leiderstrui, maar heeft amper 4 seconden voorsprong op onze landgenoot Tim Wellens. Er wacht dus op de Geraardsbergse flanken een pittige strijd.

Dumoulin werd op en rond de Muur van Geraardsbergen al eens tweede achter Greg van Avermaet. "Eigenlijk is dat niet echt mijn terrein. Ik weet dat er op de laatste dag op dat rondje op de Muur van Geraardsbergen veel kan gebeuren", beseft Dumoulin bij Telesport.

Laag vetpercentage

"Kijk maar hoe Niki Terpstra vorig jaar nog een coupe pleegde. Waarschijnlijk ligt het parcours er nu echter droog bij, waardoor het veel beter te controleren is. Vandaag (gisteren, red.) was het in de Ardennen vrij koud. Met mijn lage vetpercentage is dat een nadeel."

En dus hoopt de winnaar van de voorbije Giro op een serieuze ommekeer. "Voor mij mag het in Vlaanderen dertig graden zijn. Oh nee, vijfendertig graden zelfs. Dan weet ik dat Tim Wellens (last van hitteallergie, red.) het moeilijk heeft." Helaas voor Dumoulin wordt het niet warmer dan 22 graden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties