Pech voor Wanty-Groupe Gobert, ploeg op één dag gehalveerd in Arctic Race of Norway

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Pech voor Wanty-Groupe Gobert, ploeg op één dag gehalveerd in Arctic Race of Norway

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Minder goed nieuws voor de renners van Wanty-Groupe Gobert in de Arctic Race of Norway. De ploeg werd getroffen door een virus en zag zo drie renners op één dag uitvallen.

Voor aanvang van de derde etappe besloten renners Tom Devriendt en Brecht Dhaene niet meer te starten in Noorwegen. Robin Stenuit gaf dan weer tijdens de etappe op. Ook nummer twee in het algemene klassement Andrea Pasqualon kreeg te maken met het virus en verloor meer dan drie minuten op de slotklim.

"Een virus trof onze ploeg tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag", zegt ploegleider Jean-Marc Rossignon. "Tom Devriendt en Brecht Dhaene gingen vanochtend niet van start wegens maagklachten en na 100 kilometer wedstrijd moest ook Robin Stenuit opgeven. Andrea Pasqualon startte nog in de hoop om zijn algemene klassement te verdedigen. Op 3 kilometer van de finish moest hij de kopgroep echter laten lopen wegens energietekort."

Ploeg gehalveerd

Een spijtige zaak, zeker voor Pasqualon. "Dit virus komt erg ongelegen aangezien onze ploeg nu gehalveerd is en we het klassement van Pasqualon niet ten volle konden verdedigen. Als Pasqualon zondag gerecupereerd is kunnen we voor een etappeoverwinning gaan in de slotrit, die hem erg goed moeten liggen", besluit de ploegleider.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties